WWYWPC2018

WELCOME TO SERBIA.
WELCOME TO BELGRADE.
August 27 - September 2, 2018
Sports Center Milan Gale Muškatirović

HOME / O takmičenju

Pozdravna poruka

Dr. Hulio Maljone

FINA Predsednik

Veliko mi je zadovoljstvo da pozdravim sve takmičare, trenere i zvaničnike koji učestvuju na 4. FINA Svetskom ženskom juniorskom vaterpolo prvenstvu 2018 koje se održava u Beogradu od 27. avgusta do 2. septembra 2018. godine u Beogradu.

Učešćem naših najboljih juniorskih vaterpolo ekipa, koje čine igrači do 18 godina ovo takmičenje će biti još jedan znak promocije ove discipline. Vaterpolo, kao najstariji ekipni olimpijski sport, osvaja sve više publike, medija, te time privlači i pažnju, kako FINA nacionalnih saveza, tako i klubova, igrača i sudija.
Timski duh, ali i individualna težnja za napredovanjem su dve osnovne karakteristike vaterpola. Nastojaćemo da ove vrednosti budu promovisane i tokom ovog takmičenja, a učesnici će fer igrom dati primer omladini, kao i svim ljubiteljima ovog sporta širom sveta.
Srbija ima dugogodišnju tradiciju razvoja vaterpola i ovde je ovaj sport veoma popularan, a seniorski muški tim je aktuelni olimpijski šampion i višestruki svetski šampion. Svi ovi faktori će u velikoj meri doprineti uspehu ženskog juniorskog prvenstva i siguran sam da će inspirisati navijače i omladinu Srbije.

Ovom prilikom izrazio bih zahvalnost Vaterpolo savezu Srbije, Organizacionom odboru, kao i lokalnim vlastima zbog entuzijazma i toplog gostoprimstva u Beogradu. Siguran sam da će našim najboljim juniorskim ekipama ovo takmičenje ostati u najboljem sećanju. Zahvaljujemo se i svima onima koji su uključeni u promociju ovog događaja, posebno publici, predstavnicima medija kao i sponzorima. Hvala igračima, trenerima i zvaničnicima, zbog njihovog napornog rada i odličnih rezultata jer šalju najlepšu sliku vaterpola celom svetu.

Svim učesnicima 4. FINA Svetskom ženskom juniorskom vaterpolo prvenstvu 2018 mnogo sreće u predstojećem takmičenju.

Viktor Jelenić

SWPF President

Nakon prošlogodišnjeg FINA Svetskog prvenstva za juniore, veliko čast za Beograd i Vaterpolo savez Srbije na ukazanoj prilici da budu ponovo promoteri razvoja omladinskog vaterpola.
Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo domaćini 16 najboljih svetskih ženskih timova u kategoriji do 18 godina, na 4. FINA Svetskom ženskom juniorskom vaterpolo prvenstvu 2018.
Ponosni smo što je srpski vaterpolo imao neprekidan uspeh u takmičenju i osvajanju medalja i to je značajno doprinelo popularizaciji ovog sporta u našoj zemlji, a nadamo se da će ovo prvenstvo biti još jedan korak koji će doprineti popularizaciji ženskog vaterpola, kako u Srbiji, tako i u svetu.

Ovom prilikom bih želeo da naglasim posebnu pažnju koju Vaterpolo savez Srbije kroz sistematski rad posvećuje razvoju ženskog vaterpola. Nakon Evropskog prvenstva 2016, došlo je do promene u generaciji i rezultati su vidljivi. Tokom protekle tri godine izbor naša ženska selekcija postizala je bolje rezultate putem plasmana na međunarodnim takmičenjima, a poslednji i sigurno najznačajniji je plasman na Evropsko prvenstvo u Barseloni.

Ogromnu zahvalnost dugujemo svima koji prepoznaju napore koje ulažemo na popularizaciji ovog sporta u okviru i izvan granica naše zemlje, posebno Vladi Srbije i Gradu Beograda bez kojih bi naš put ka ostvarenju misije bio mnogo teži.

Sa velikim entuzijazmom i posvećenošću pristupamo organizaciji novog takmičenja, a ja, kao novoizabrani predsednik Vaterpolo saveza Srbije, snažno verujem da ćemo ponovo opravdati sva očekivanja i podršku koja nam je data.
Uveren sam da će interesovanje za vaterpolo u ovom regionu, tradicionalno gostoprimstvo i toplina, zajedno sa stručnošću i iskustvom u organizaciji ovih događaja učiniti da boravak svih učesnika u našem gradu bude nezaboravan.

Ustremite se ka pobedi, a disciplinom i odlučnošću osvojićete nagradu. Želim vam svu sreću!